Uvjeti korištenja

Dobrodošli u Webnode!

Webnode je internetski proizvod/usluga u vlasništvu tvrtke “Webnode AG” koja ujedno pruža i njegovu podršku. Sjedište tvrtke nalazi se na adresi Gartenstrasse 3, 6304, Zug, Švicarska.

Ovi Uvjetni korištenja određuju korištenje svih proizvoda i usluga koje pruža Webnode, uključujući web-stranicu “webnode.com” i njezin sadržaj. Uvjeti korištenja također uključuju nekoliko dokumenata poput Webnode Uvjeta o uslugama (UOU), Pravilima o nazivima domena, Pravila o privatnosti and Ugovor o obradi podataka.

KORIŠTENJEM WEBNODE WEB-STRANICE (UKLJUČUJUĆI I NJEZIN SADRŽAJ) I/ILI PROIZVODE I/ILI USLUGE, PRISTAJETE NA UVJETE KORIŠTENJA KOJI SLIJEDE. AKO SE NE SLAŽETE S OVIM UVJETIMA KORIŠTENJA, ILI NE ŽELITE NJIMA BITI OGRANIČENI, NEMOJTE KORISTITI WEBNODE WEB-STRANICE, PROIZVODE ILI USLUGE.

UVJETI KORIŠTENJA

Webnode web-stranica, njezin sadržaj, proizvodi i usluge dostupni su svim punoljetnim osobama koje su pravno sposobne sklapati ugovore (obvezujuće sporazume.) Dokaz o poštivanju ovih kriterija može biti zatražen pri pristupanju svim (ili samo nekim) uslugama i/ili proizvodima, u obliku identifikacijskih detalja ili kontaktnih informacija.

Ovi Uvjeti korištenja uspostavljeni su između Nas i Korisnika. Ni jedna druga osoba nema pravo ostvarivati korist od istog.

Ako bilo koji sud ili regulator odluči kako je bilo koja od odredbi uključenih u Uvjetima korištenja nevaljana ili drugačije nepovrediva, takva odredba bit će prekinuta i odstranjena iz ovih UOU-a, dok će ostali uvjeti i odredbe nastaviti imati punu snagu i učinak.

U slučaju da UOU nisu u skladu s uvjetima i odredbama navedenima pri Vašoj registraciji s Webnode (ako je primjenjivo) UOU će prevladati, osim ako drugačije nije navedeno u dodatnoj dokumentaciji osiguranoj od strane Webnode Odjela za korisničku podršku.

1. Utvrđivanje

U čitavom tekstu Uvjeta i odredbi, ”Vi”, “Vama” i “Korisnik” odnose se na Vas, korisnika/korisnicu Webnode web-stranica, njezinog sadržaja, proizvoda te usluga, dok će “Vaš” biti tumačen u skladu s tim. Nadalje, “Mi”, “Nama” i “Webnode” odnose se na tvrtku Webnode AG, a “Naš” te “Webnode” bit će tumačen u skladu s tim. “Podaci o korisniku” odnosi se na osobne podatke koje Webnode može prikupiti na Webnode.com i/ili u sklopu registracije i/ili nabave bilo kojih Webnode usluga ili proizvoda. “Naša web-stranica” odnosi se na web-stranicu “webnode.com” te sve web-stranice povezane s njom. Međutim, “Webnode web-stranica” odnosi se na web-stranice naših korisnika, dakle web-stranice stvorene pomoću Webnode sustava. “Treća strana” odnosi se na bilo koju osobu/subjekt/tvrtku koja nije povezana s tvrtkom Webnode AG.

2. Dostupne usluge

2.1 Besplatna verzija

Webnode osnovni alat za izradu i hosting web-stranica je potpuno besplatan za sve korisnike. Karakteristike naših besplatnih verzija specifične su s obzirom na tip web-stranice koji je u pitanju. Besplatna verzija osobne web-stranice uključuje 100 MB prostora za pohranu, dok poslovna uključuje 10 MB. Obje verzije tih web-stranica uključuju 1 GB propusnosti mjesečno, kao i mobilnu verziju web-stranice. Besplatna verzija e-trgovine uključuje 10 MB prostora za pohranu, 1 GB propusnosti mjesečno, mobilnu verziju web-stranice, mogućnost posjedovanja 10 dostupnih proizvoda u trgovini te plaćanja kreditnom karticom pomoću PayPal-a.

2.2 Premijske usluge

U trenutku kada osjetite specifičnu potrebu za povećanjem svog prostora za pohranu, posjedovanjem vlastite domene ili čak posjedovanjem jedinstvenog dizajna prilagođenog Vašim potrebama, moći ćete nabaviti jedan ili više od naših Premijskih usluga. One trenutno uključuju prethodno spomenute značajke, ali i Premijsku Korisničku podršku, sigurnosnu kopiju i njezin oporavak, poslovne statistike, prilagođeno podnožje web-stranice, online marketinške kampanje i i više usluga koje su već dostupne ili su u procesu pokretanja.

3. Plaćene usluge

3.1 Cijene

Sve usluge imaju postavljenu cijenu ili raspon cijena, određenu prema karakteristikama rada i vremena koje je bilo potrebno za ostvarenje tih usluga. Te cijene mogu biti podesive s obzirom na promjene koje se dogode na tržištu, ili privremeno mogu biti zamijenjene posebnim ili promotivnim cijenama. Iznosi su postavljeni u lokalnoj valuti zemlje ili u američkim dolarima (USD). Naš cjenik možete pregledati ovdje.

3.2 Nabava Premijskih usluga

Sve naše Premijske usluge dostupne su u administraciji Vašeg projekta, no pristupiti im također možete i na https://www.webnode.hr/cjenik/. Za više informacija ili naručivanje neke od naših Premijskih usluga, kontaktirajte našu Korisničku podršku na https://www.webnode.hr/kontakt/.

4. Ime domene (plaćena usluga)

4.1 Registracija i vlasništvo imena domene

Osoba ili subjekt koji kupi domenu, njezinim je zakonskim vlasnikom. Webnode posreduje samo kao tehnički administrator te sučelje (agent) između Vas i tvrtke koja dodjeljuje ime domene. Međutim, ako Vi (vlasnik domene) ne odlučite produžiti domenu, Webnode nije odgovoran ni za koji od problema ili poteškoća koji bi se mogli pojaviti kao rezultat uslijed isteka domene. Također Vas molimo kako biste vodili računa o tome kako sve domene nemaju razdoblje čekanja, što znači da se, u slučaju da domenu ne produžite, izlažete riziku gubitka imena domene koje će tako postati dostupna drugim korisnicima. Svaka domena je prema zadanim postavkama zaključana za prijenos. Ona može biti otključana na zahtjev vlasnika.

4.2 Obnavljanje domene

Domena može biti produžena od datuma naručivanja do dana pred istekom roka trajanja koji je naveden u administraciji projekta. Datum isteka roka trajanja odnosi se na dan kada će Vaša domena postati nevažeća, odnosno prestati funkcionirati. Obnova domene smatra se plaćenom ako datum plaćanja prethodi datumu isteka. Datum plaćanja je onaj dan na koji odabrani subjekt plaćanja (tj. Pružatelj usluga plaćanja) potvrdi uspješno primanje uplate. Ako uplata za produženje domene nije uplaćena na vrijeme, domena prelazi u stanje karantene. Domenu je moguće otkupiti iz karantene, pri čemu će biti naplaćena upravna pristojba. U slučaju gTLD (odnosno generična najviša internet domena kao što je npr. com, net, org) cijene oporavka su 150 USD / 100 EUR. Cijene oporavka za ostale vršne domene mogu varirati, počevši od 150 USD / 100 EUR.

4.3 Otkazivanje registracije

Domene su vlasništvo osobe koja ih je nabavila od trenutka završetka narudžbe te se prema tome ne može opozvati, odnosno povrat novca za nju nije moguć.

4.4 Skrivena registracija domene

Pri registriranju imena svoje domene možete zaštiti svoju privatnost/anonimnost kako biste izbjegli primanje neželjene pošte (SPAM) ili kako ne biste biti dostupni u bazama podataka. Pri procesu registracije obvezani ste objaviti svoje kontaktne detalje, iako će isto biti korišteno samo za potrebe naplate. (npr. za izdavanje računa). Nadalje, dostavljene informacije neće biti otkrivene. Skrivena registracija domene je usluga pružena od i u skladu s Uvjetima korištenja anonimnih domena, s.r.o., Registracijski broj: 28296800, sa sjedištem na adresi Hlinky 995/70, Staré Brno, 603 00 Brno, ili s nekom od trećih strana. Uvjeti korištenja anonimnih domena dostupni su ovdje: http://www.anonymousedomains.com/service-agreement.html

5. Ugovor i raskidanje ugovora

5.1 Ugovor

Obvezujući ugovor pokrenut je između Vas i Webnode u trenutku naručivanja usluga te će biti podržan u trenutku kada plaćanje bude uspješno dovršeno. “Uspješno dovršeno” definira se kao puni iznos uplate koji je bio uplaćen s dostupnim računom u administraciji Vašeg Webnode računa, pod “Uprava” u dijelu “Naručene usluge i fakturiranje”. Tamo ćete pronaći “period za povrat novca” u roku od 15 dana u kojem možete zatražiti otkazivanje usluge. Međutim, ovaj proces slijedi specifičan set kriterija i pravila (molimo Vas kako biste se referirali na Odlomak 6.5).

5.2 Otkazivanje ugovora

Otkazivanje bilo koje usluge možete zatražiti u bilo kojem trenutku ako ne namjeravate zatražiti povrat novca za plaćene naknade. Također, otkazivanje, nabava usluga i zahtjev za unos promjena u aktivnim uslugama (npr. sve što utječe na funkcionalnost Vašeg projekta) mora biti zahtjevano od Vas (vlasnika projekta) u pisanom obliku (e-mail porukom) i to s e-mail adrese koju ste koristili pri registraciji projekta.

5.3 Trajanje ugovora

Vlasništvo paketa web-stranica traje od 1 do 10 godina prema Vašem ugovoru. Domene imaju minimalno 1-2 godine (ovisno o uvjetima koje postavlja pružatelj usluga) do maksimalno 10 godina trajanja ugovora. Ako drugačije nije navedeno pri naručivanju, ugovori za ostale usluge završavaju u trenutku kada je usluga omogućena.

6. Plaćanja/naknade i povrat novca

6.1 Načini plaćanja

Premijske usluge mogu biti plaćene kreditnom karticom, PayPal-om, bankovnim prijenosom, elektroničkim prijenosom te drugim načinima plaćanja specifičnima za određene zemlje (uključujući izravan prijenos na Webnode bankovni račun).

U slučaju bankovnog prijenosa, sve potrebne informacije dostupne su u obrascu za narudžbu Premijskih usluga. Također, imajte na umu da nadoplate za potrebe bankovnog prijenosa pokrivate Vi, a ne Webnode.

Uputa: Vaše informacije obvezani ste ispuniti pri plaćanju. Molimo Vas kako biste se uvjerili da su sva polja ispunjena te da su svi dostavljeni podaci točni. Webnode ne odgovara za neuspješno dovršene zahtjeve prouzročene nedostatkom informacija u podacima korisnika.

6.2 Proces plaćanja

Ako za potrebe plaćanja koristite kreditnu karticu ili PayPal, istim autorizirate Webnode (izravno ili posredstvom njegovih partnera, podružnica ili ostalih trećih strana) za prikupljanje naplate s Vaše kartice ili bankovnog računa. Pri procesu odjave Vaše ćemo podatke o uplati pohraniti za potrebe Vaših budućih uplata, automatskog obnavljanja plaćanja i naručivanje drugih usluga brže i praktičnije. Sve obrade plaćanja sigurne su i PCI-kompatibilne.

6.3 Ponovljeno plaćanje (automatska obnova)

Ako za potrebe plaćanja koristite kreditnu karticu ili PayPal, automatska obnova bit će moguća u nekim slučajevima. Učestalost obnove plaćanja može biti mjesečna ili godišnja, ovisno o načinu plaćanja koji ste odabrali. Za godišnje obnove plaćanja, iznos je naplaćen prije isteka roka trajanja paketa.

Automatska obnova može biti otkazana u bilo koje vrijeme u dijelu “Administracija” u Vašem projektu. Do trenutka otkazivanja automatske obnove plaćanje, Webnode je autoriziran za prikupljanje uplate s Vaše kreditne kartice ili računa sve do trenutka kada ne otkažete automatsku obnovu.

6.4 Datum plaćanja i datum aktivacije

Datum plaćanja postavljen je nakon što je uspješno primanje traženog iznosa potvrđeno od strane subjekta plaćanja (npr., pružatelj usluga plaćanja). Govorimo li o plaćanjima provedenima kreditnom karticom ili PayPal-om, traženi iznos odmah se odbija s Vašeg računa. Uz to, datum plaćanja te datum aktivacije identični su, osim ako oporavak u potpunosti plaćene narudžbe treba biti odrađen manualno. U tom slučaju aktivacija može biti odgođena nekoliko dana.

6.5 Zahtjevi za povratom novca

Sve Premijske usluge, osim onih za registraciju domene, mogu se vratiti u roku od 15 dana od datuma aktivacije. Povrat novca moguć je samo nakon Vaše prve narudžbe Premijskih usluga. Webnode neće izvršiti povrat novca za bilo koje naknadne narudžbe, uključujući automatske obnove plaćanja usluga provedenih kao dio ponavljanja plaćanja. Molimo Vas kako biste vodili računa o tome da vaučeri također ne mogu biti vraćeni.

Povrat novca za već registrirane domene nije moguć. U slučaju da ste primili vaučer za besplatnu registraciju domene nakon naručivanja Premijskih usluga te zatražili povrat novca nakon što je Vaša domena bila registrirana, iznos koji će dobiti na povrat bit će jednak cijeni paketa minus cijena domene.

Ako u slučaju reklamnih kampanja treća strana (Google) odluči blokirati kreiranu kampanju zbog upitnog proizvoda/usluge koji kampanja nudi, povrat novca nije moguće zatražiti. U tom slučaju, Webnode nije odgovoran za potencijalni financijski gubitak korisnika.

Zahtjev za raskidanje ugovora treba biti poslan na e-mail naše Korisničke podrške (molimo Vas kako biste se referirali na Članak 5).

Opravdanje otkazivanja svih paketa web-stranica u roku od 15 dana nije potrebno, ali je poželjno kao izvor korisnih informacija.

U slučaju autoriziranog zahtjeva za otkazivanje Premijskih usluga, osim za pakete web-stranica i registraciju domena, razlog za otkazivanje treba biti osiguran. U svim prethodno spomenutim slučajevima, razlozi koji mogu opravdati povrat novca su:

 • (a) Pun prestanak svih usluga (uključujući i besplatne verzije);
 • (b) Ponavljanje tehničkih problema koji narušavaju normalan rad Vašeg projekta;
 • (c) Neuspješno pružanje u cijelosti plaćenih usluga (uz potvrdu uplate.)

Uputa: Webnode zadržava prava razmatranja navedenog otkazivanja plaćanja te odlučuje o prihvaćanju ili odbijanju Vašeg zahtjeva.

6.6 Datum i način povrata novca

Povrat novca od plaćenih naknada bit će isplaćen u roku od 60 dana od početnog dana kada je Webnode bio obaviješten o zahtjevu za povrat, te će biti odrađen istim načinom plaćanja (osim u slučaju izravnog depozita) ili putem nepovratnog vaučera. Deaktivacija je odrađena u isto vrijeme kada i povrat novca.

7. Prihvatljivo korištenje

“Prihvatljivo korištenje” Webnode web-stranica, njegovog sadržaja, proizvoda i usluga je definiran od Članka 7.1 do 7.8. Aktivnosti koje se kose s tim pravilima ili su u njima definirane kao zabranjene, smatraju se prekršajem Uvjeta korištenja te Vas čine podložnima pravnom postupku. Za više informacija, referirajte se na Članak 10.

7.1 Sadržaj

Na Webnode web-stranicama ne možete objavljivati ili distribuirati sadržaj koji uključuje klevete, prijetnje, opscenost, pornografiju ili bilo koji drugi štetan ili ilegalan sadržaj. Također, materijal koji na bilo koji način krši naša Prava ili prava drugih (uključujući, ali ne ograničavajući se samo na, intelektualna prava vlasništva, prava povjerljivosti te prava privatnosti) u potpunosti su zabranjeni, kao i aktivnosti koje bi mogle prouzročiti neugodnost Nama ili drugima. Uz to, izražavanje mišljenja koja su vulgarna, gruba, seksistička, rasistička ili na bilo koji drugi način uvredljiva, nije dopušteno izražavati. Korisnike potičemo kako bi tretirali jedni druge s poštovanjem i pristojnošću.

7.2 Vlasništvo sadržaja

Na Webnode web-stranicama ne možete objavljivati ili na bilo koji način učiniti dostupnim bilo koji materijal koji ne posjedujete bez suglasnosti legalnog vlasnika materijala koji je u pitanju.

7.3 Sudjelovanje u događajima

Poštivat ćete pravila bilo kojeg natjecanja, promocije ili marketinške kampanje u kojoj sudjelujete na našoj web-stranici.

7.4 Interferencija

Ne možete sudjelovati u bilo kojem obliku ponašanja ili radnje koja bi mogla utjecati na djelatnost i sigurnost Webnode web-stranice, kao i neopravdanog uznemiravanja našeg osoblja.

7.5 Identitet

Ne možete se lažno predstavljati kao druga osoba/subjekt ili lažno predstavljati Vašu povezanost s osobom/subjektom.

7.6 Neželjena pošta

Svoju Webnode web-stranicu ne možete promovirati slanjem neželjene pošte (npr. e-mail poruke poslane na račune bez prethodnog suglasja s vlasnikom računa).

7.7 Robotski software

Ne možete koristiti robotski software (ili bilo koji drugi software koji nije Webnode) kako biste kreirali nove Webnode web-stranice ili pristupali izmjeni Webnode web-stranica.

7.8 Zaobilazna rješenja

Zaobilazna rješenja ne možete primjenjivati kako biste prevladali ograničenja paketa ili ograničenja nekog od Webnode usluga ili mogućnosti.

8. Intelektualno vlasništvo

Sav zaštićen materijal, zaštitni znakovi te ostalo intelektualno vlasništvo ili sadržaji pruženi kao dio Webnode web-stranice ostat će u svakom trenutku vezan za nas nositelje licence. Korištenje tog materijala ili sadržaja nije dozvoljeno osim ako isto nije odobreno s naše strane ili strane naših izdavatelja licence. Uz to, taj materijal možete koristiti samo na način opisan u Uvjetima i odredbama te ni na koji drugi način. Kopirati, stvarati, distribuirati, komercijalno iskorištavati ili na bilo koji drugi način ostvarivati korist od sličnih materijala i sadržaja, nije dopušteno kao ni asistiranje ili olakšavanje trećim stranama u prethodno spomenutim postupcima.

Uz to, ako prepoznate bilo kakvo distribuiranje ili komercijalno iskorištavanje, slažete se da ćete nas o istom odmah obavijestiti.

9. Privatnost

Sve informacije koje se tiču korisnika prikupljene su i obrađene na način i s ograničenjima navedenima u našim Pravilima o privatnosti.

10. Kršenje naših uvjeta

Nepoštivanje naših uvjeta navedenih u Članku 7 te/ili sudjelovanje u aktivnostima koje ih krše, ili su prema njima zabranjene, čine Vas podložnima pravnom postupku. Odluka o pokretanju pravnog postupka (uključujući, ali ne ograničavajući se samo na prekidanje usluga) provodi se po vlastitom nahođenju Webnode.

Molimo Vas kako biste prijavili kršenje trenutnih Uvjeta o korištenju, Uvjeta i odredbi ili kršenje Vaših lokalnih zakona. O takvim aktivnostima možete nas kontaktirati ovdje.

11. Prekidanje/zaustavljanje usluga

Zadržavamo prava za neposredno prekidanje ili suspendiranje naših usluga za Vas, u slučaju da ste prekršili naše Uvjete i odredbe ili u slučaju da imamo razlog vjerovati kako biste ih mogli prekršiti. Uz to, zadržavamo pravo da naše usluge prekinemo u slučaju da neprihvatljivog ponašanja.

12. Izjava o odricanju odgovornosti

NE ODGOVARAMO ZA ŠTETE KOJE SU NANESENE NAŠIM KORISNICIMA ILI TREĆIM STRANAMA ILI NJIHOVOM HARDVERU, A KOJE SE POJAVE IZRAVNO, NEIZRAVNO ILI SLUČAJNO KAO REZULTAT KOJI NIJE POVEZAN S KORIŠTENJEM NAŠIH USLUGA I/ILI NAŠIH PROIZVODA, UKLJUČUJUĆI PREUZETE MATERIJALE OBUHVAĆENE U NAŠIM USLUGAMA. NISMO ODGOVORNI ZA ŠTETU NANESENU KORISNICIMA ILI TREĆIM STRANAMA, A KOJA JE PROIZAŠLA KAO REZULTAT NEMOGUĆNOSTI KORIŠTENJA NAŠIH USLUGA I/ILI NAŠE WEB-STRANICE I/ILI NAŠIH PROIZVODA, NEIZRAVNO, ILI POVEZANO S TIME. DAKLE, NAŠE USLUGE KORISTITE NA VLASTITU ODGOVORNOST I RIZIK, PREMA ČEMU STE ODGOVORNI ZA BILO KAKVU ŠTETU PROVEDENU NA VAŠEM RAČUNALNOM SUSTAVU I DRUGIM UREĐAJIMA, ILI ZA GUBITAK PODATAKA DO KOJIH MOŽE DOĆI PRI PREUZIMANJU BILO KAKVIH MATERIJALA.

IZRIČITO RAZUMIJETE TE SE SLAŽETE KAKO JE VAŠE KORIŠTENJE WEBNODE WEB-STRANICE, NAŠIH USLUGA I PROIZVODA PROVEDENO NA VAŠU VLASTITU ODGOVORNOST TE KAKO SU WEBNODE WEB-STRANICA, USLUGE I PROIZVODI PRUŽENI "KAO ŠTO JESU" TE “KAO DOSTUPNI.” NADALJE, PRIHVAĆATE I SLAŽETE SE KAKO MI NISMO ODGOVORNI ZA DOSTUPNOST I/ILI FUNKCIONALNOST BILO KOJE WEB-STRANICE TREĆE STRANE I/ILI MATERIJAL KOJEM MOŽETE PRISTUPITI PREKO WEBNODE WEB-STRANICE.

12.1 Treće strane

Ne odobravamo, te stoga nećemo biti odgovorni, za bilo kakav sadržaj, reklamu, proizvod ili uslugu dostupnu na trećim stranama ili preko njih.

Bilo koje transakcije između Vas i bilo koje treće strane mogu se naći na Webnode web-stranici, uključujući uplate za njih i dostavu istih, usluge te daljnji odnosi, uvjeti, garancije ili reprezentacije povezane s takvim djelatnostima, sklopljene su između Vas i subjekta koji je u pitanju. Stoga, mi nismo odgovorni za gubitak ili štetu nastalu u takvim djelatnostima.

12.2 Isključivanje jamstva

Webnode, njegove podružnice te izdavatelji licencija ne jamče da će:

 • (a) Vaše korištenje usluga i proizvoda ispuniti Vaše zahtjeve;
 • (b) Vaše korištenje usluga i proizvoda biti neprekinuto, bez zadržavanja, sigurno i nepodložno greškama ili virusima;
 • (c) Bilo koja informacija zaprimljena od Vaše strane kao rezultat Vašeg korištenja usluga i proizvoda biti točna i pouzdana;
 • (d) Greške u radu ili funkcionalnosti bilo kojeg softvera koji Vam je bio pružen kao dio usluga biti ispravljene;

Savjet i informacije, bez obzira na to jesu li oni verbalni ili pisani, koji ste dobili od Webnode, preko ili od naših usluga ne kreiraju jamstvo koje inače nije definirano u našim uvjetima.

Nadalje, Webnode se odriče bilo kakvog jamstva i uvjeta bilo koje vrste, bilo da su oni bili izrečeni ili implicirani, uključujući, ali ne i ograničavajući se na implicirana jamstva i uvjete prodaje, sposobnosti za neku određenu namjenu i nepristranost.

13. Ograničenje odgovornosti

Podložno prethodno spomenutoj općoj odredbi u Odricanju od odgovornosti (Article 12), IZRIČITO SE SLAŽETE I PRIHVAĆATE KAKO WEBNODE, NJEGOVE PODRUŽNICE TE NJEGOVI DAVATELJI LICENCI NEĆE BITI ODGOVORNI ZA VAS PREMA UVJETIMA NAVEDENIMA U ČLANCIMA 13.1 DO 13.3

13.1 Općenito

Bilo koje izravne, neizravne, slučajne, posebne posljedične ili primjerene štete koje možete prouzročiti Vi, bez obzira na njihovo podrijetlo ili hipoteze o istom. To će uključivati, ali ne i ograničavati se na, bilo koji gubitak izravnog ili neizravnog profita, bilo kojeg gubitka ugleda ili poslovne reputacije, bilo koji gubitak podataka, trošak nabave zamjenskih dobara ili usluga, ili drugog nematerijalnog gubitka.

Bilo koji gubitak koji možete prouzročiti Vi, uključujući, ali ne i ograničavajući se na, gubitak ili štetu proizašlu iz:

 • (a) Bilo kakvog oslanjanje na potpunost, točnost ili postojanje bilo kakvih reklama, ili bilo kojeg rezultata Vašeg odnosa ili razmjene između Vas i pružatelja reklama ili sponzora čije reklame se prikazuju;
 • (b) Bilo kakvih promjena koje Webnode može učiniti u okviru svojih usluga ili bilo kakvog trajnog ili privremenog prekida pružanja određenih usluga ili ponuda (ili bilo kakvih funkcija u okviru tih usluga);
 • (c) Brisanja, kvara ili nespremanja bilo kojeg sadržaja ili drugih podataka proizašlih iz komunikacije koja je bila prenesena u sklopu Vašeg korištenja usluga;
 • (d) Nepružanje relevantnih i točnih podataka s Vaše strane;
 • (e) Vaš gubitak lozinke i pristupa računu, kao i nemogućnost zadržavanja tih podataka tajnima.

13.2 Jurisdikcija

Ograničenja koja se tiču odgovornosti Webnode prema Vama u gore navedenom članku 13.1, vrijede u slučaju da je Webnode bilo ili nije bio upozoren na moguće gubitke ili ih je mogao ili nije mogao biti svjestan. Također ste podvrgnuti zakonskim ograničenjima koja se primjenjuju u Vašoj jurisdikciji.

13.3 Informacije pružene na Webnode web-stranicama

Ne odgovaramo za:

 • (a) Materijale koje su napisali korisnici, posebno ne za one koji su bili objavljeni na blogovima i/ili forumima. Uz to, ne odobravamo materijale koje su bili objavljeni te stoga oni ne odražavaju naše stavove, te zadržavamo pravo nadgledati takve priloge, kao i odgovarati, komentirati, uređivati, odbiti objavljivanje ili uklanjati bilo koji sadržaj s blogova i/ili foruma u našoj potpunoj diskreciji. Međutim, neuspješno uklanjanje određenog materijala ne signalizira našu potporu ili prihvaćanje s naše strane;
 • (b) Točnost, vrijeme objavljivanja ili pouzdanost bilo koje informacije/navoda na Webnode web-stranici, niti ćemo biti odgovorni za izjave, savjete ili mišljenja koja su korisnici izrazili na blogovima ili forumima (osim u mjerama propisanima zakonom.) Ako imate bilo kakvih pritužbi koje proizlaze iz aktivnosti ili izjava drugog korisnika, slažete se kako ćete takvu pritužbu podnijeti samo protiv tog korisnika, a ne protiv nas;
 • (c) Kvalitetu, točnost ni prikladnost Webnode stranice, osim za ono što je propisano zakonom. Međutim, uložit ćemo sve razumne napore kako bismo naše usluge pružili na najprofesionalniji način;
 • (d) Bilo koji oblik lažnog prezentiranja ili prevare, bilo kakvu ozljedu ili smrt prouzročenu našim nehajem. Nećemo biti odgovorni ni za koji drugi gubitak/štetu koju ste prouzročili Vi ili bilo koja treća strana, a koja može biti rezultat ili uslijediti pri korištenju Webnode web-stranice.

14. Proces kontinuiranog poboljšanja

Kvaliteta usluga i proizvoda u središtu su pozornosti tvrtke Webnode, dakle naš je sustav predmetom neprestanog poboljšanja što se tiče tehnološkog aspekta i dizajna proizvoda.

15. Povratne informacije

Kao dio naše želje za neprestanim usavršavanjem, Webnode AG prihvaća Vaše komentare i prijedloge na neke ili sve uvjete i regulacije navedene u Uvjetima i odredbama. Kako biste pridonijeli svoj komentar/prijedlog, kontaktirajte našu Korisničku podršku ili upit pošaljite na: support@webnode.hr

16. Promjene uvjeta i ažuriranje

Webnode AG zadržava pravo na to da, u svakom trenutku revidira ili izmijeni Uvjete i odredbe po vlastitom nahođenju kako bi odrazila pravne, tehničke ili bilo kakve druge promjene u status quo. Najnovija ažurirana verzija ovog ugovora dostupna je na web stranici "webnode.com." Ako ažurirana verzija znatno mijenja Vaša prava, obavijestit ćemo Vas u određenom razdoblju prije nego što ažurirana verzija nastupi na snagu. Izmjene ovih uvjeta uvijek možete odbiti prestankom korištenja Webnode web-stranice, njegovih proizvoda i usluga. Pozivamo sve korisnike da u potpunosti pročitaju ovaj ugovor te da ga pregledavaju redovito. Dokumenti stupaju na snagu na datum posljednjeg ažuriranja.

Napomena: Prijevod svih dokumenata naših Uvjeta i odredbi objavljujemo iz potrebe za poboljšanjem Vašeg iskustva s našim uslugama. U slučaju neusklađenosti između originala i prijevoda, verzija napisana na engleskom prevladava. Ona je dostupna na www.webnode.com.